Варто зазначити, що з покупних троянд робити варення не можна. Адже їх часто обприскують отрутохімікатами.

Буде смачно На аромат прибіжать сусіди: готуємо фантастичний італійський пиріг з полуницею

Використовуйте тільки домашні квіти. Варення з троянди корисне для серця і судин, допомагає при застуді та зменшує зубний біль, якщо намазати його на ясна. Також такі ласощі нормалізують травлення і знижують ймовірність розвитку виразки шлунка.

Варення з пелюсток троянд

  • Час: 40 хвилин + 6 годин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. На пелюстках троянд треба обрізати білу частину, якою вони кріпляться. Далі ретельно промийте, обдайте окропом та замочіть у холодній воді на 15 хвилин.
  2. Просушіть пелюстки, після чого змішайте їх з лимонною кислотою і третиною цукру. Залиште на 6 годин.
  3. Через 6 годин решту цукру залийте водою і доведіть до кипіння. Варіть сироп 3 – 4 хвилини, знімаючи піну.
  4. У сироп висипте пелюстки з цукром. Варіть варення приблизно 15 хвилин, поки пелюстки не стануть м'якими.
  5. Готове варення розлийте по стерильних банках і закрийте кришками.