Укр Рус
11 липня, 12:23
2

Смачніше за оригінал: рецепт персикового тирамісу

Закортіло солодкого, але стояти цілий день біля плити – не найкращий варіант. Спробуйте приготувати тирамісу без випічки, але не з кавою, а з персиками.

Персиковий тирамісу – різновид популярного італійського десерту, який вже підкорив кулінарний світ. Зазвичай ми звикли, що тирамісу це кавовий десерт, але влітку можна трішки змінити рецепт – додати свіжих сезонних фруктів чи ягід.

Читайте також Економія часу та досконалий смак: ділимось 3 швидкими стравами з курятини

Ми пропонуємо спробувати тирамісу з персиками. Новий погляд на класичний десерт сподобається кожному.

Рецепт персикового тирамісу

  • Час: 20 хвилин (4 – 5 годин на стабілізацію)
  • Порції: 4 – 6
Інгредієнти:
 – 1 упаковка печива савоярді;
 – 500 грамів персиків + 2 столові ложки цукрової пудри;
 – 350 грамів жирних 33% вершків;
 – 500 грамів маскарпоне;
 – 80 – 100 грамів цукрової пудри;
 – 4 персики і м'ята для прикрашання торта.

Приготування:

  • ️Персики і цукрову пудру збиваємо блендером, перетираємо через сито від шкірочок. Якщо десерт не плануєте давати дітям – додайте 30 – 40 грамів Амарето до персикового пюре.
  • ️Дуже холодні жирні вершки збиваємо міксером з цукровою пудрою до м'яких піків, додаємо маскарпоне, і збиваємо ще 1 – 2 хвилини, до пишності.

  • ️Савоярді змочуємо в пюре, викладаємо в форму, зверху розподіляємо 1/2 крему, і знову печиво. Знову крем, накриваємо плівкою і кладемо в холодильник.
  • ️Прикрашаємо десерт персиками і свіжою м'ятою.

Смачного!

Сподобався рецепт десерту? Спробуйте також приготувати шоколадний брауні без борошна.