Персиковий тирамісу – різновид популярного італійського десерту, який вже підкорив кулінарний світ. Зазвичай ми звикли, що тирамісу це кавовий десерт, але влітку можна трішки змінити рецепт – додати свіжих сезонних фруктів чи ягід.
Читайте також Економія часу та досконалий смак: ділимось 3 швидкими стравами з курятини
Ми пропонуємо спробувати тирамісу з персиками. Новий погляд на класичний десерт сподобається кожному.
Рецепт персикового тирамісу
- Час: 20 хвилин (4 – 5 годин на стабілізацію)
- Порції: 4 – 6
Приготування:
- ️Персики і цукрову пудру збиваємо блендером, перетираємо через сито від шкірочок. Якщо десерт не плануєте давати дітям – додайте 30 – 40 грамів Амарето до персикового пюре.
- ️Дуже холодні жирні вершки збиваємо міксером з цукровою пудрою до м'яких піків, додаємо маскарпоне, і збиваємо ще 1 – 2 хвилини, до пишності.
- ️Савоярді змочуємо в пюре, викладаємо в форму, зверху розподіляємо 1/2 крему, і знову печиво. Знову крем, накриваємо плівкою і кладемо в холодильник.
- ️Прикрашаємо десерт персиками і свіжою м'ятою.
Смачного!