До картоплі чи гречки: густа підлива з грибів на домашній сметані

23 жовтня 2023, 15:25
Читать новость на русском

Не знаєте, що приготувати з грибів? Спробуйте цей варіант підливи на домашній сметані та з печерицями. Вона не тільки відмінно підкреслить овочевий гарнір, а й сама може стати ним.

З грибів можна приготувати безліч страв: від закусок до супів та гарнірів. Також не потрібно забувати про консервацію та висушування цього продукту. Проте сьогодні 24 канал підготував рецепт грибної підливи з печериць, яку ви точно захочете повторити ще.

Читайте також Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити

Подавайте її до вареників з картоплі чи пюре, різноманітних каш чи як гарнір до риби чи м'яса.

Рецепт грибної підливи

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 500 грамів печериць, або інших грибів;
 – 1 ріпчаста цибуля;
 – 1 столова ложка борошна;
 – 2 столові ложки масла;
 – 800 – 900 грамів домашньої сметани;
 – сіль;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  • Нарізаємо очищені та помиті гриби довільними шматочками, дрібними кубиками нарізаємо цибулю.
  • Спочатку обсмажуємо на сковорідці борошно, додаємо масло та перемішуємо. Додаємо гриби та цибулю. Продовжуємо смажити до 3 – 4 хвилин.
  • Вливаємо сметану та швидко перемішуємо, щоб не було грудочок. Після тушкуємо все до готовності підливи разом зі спеціями.
  • Вона має вийти густою, однорідною та ароматною.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати домашній глінтвейн зі спеціями.