До картоплі чи гречки: густа підлива з грибів на домашній сметані
23 жовтня 2023,
15:25
Читать новость на русском
Не знаєте, що приготувати з грибів? Спробуйте цей варіант підливи на домашній сметані та з печерицями. Вона не тільки відмінно підкреслить овочевий гарнір, а й сама може стати ним.
З грибів можна приготувати безліч страв: від закусок до супів та гарнірів. Також не потрібно забувати про консервацію та висушування цього продукту. Проте сьогодні 24 канал підготував рецепт грибної підливи з печериць, яку ви точно захочете повторити ще.
Читайте також Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити
Подавайте її до вареників з картоплі чи пюре, різноманітних каш чи як гарнір до риби чи м'яса.
Рецепт грибної підливи
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
– 500 грамів печериць, або інших грибів;
– 1 ріпчаста цибуля;
– 1 столова ложка борошна;
– 2 столові ложки масла;
– 800 – 900 грамів домашньої сметани;
– сіль;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Нарізаємо очищені та помиті гриби довільними шматочками, дрібними кубиками нарізаємо цибулю.
- Спочатку обсмажуємо на сковорідці борошно, додаємо масло та перемішуємо. Додаємо гриби та цибулю. Продовжуємо смажити до 3 – 4 хвилин.
- Вливаємо сметану та швидко перемішуємо, щоб не було грудочок. Після тушкуємо все до готовності підливи разом зі спеціями.
- Вона має вийти густою, однорідною та ароматною.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати домашній глінтвейн зі спеціями.