Шедевр французької кухні: простий рецепт заварного пирога з полуницею
18 червня 2024,
16:48
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaСпробуйте цього разу приготувати смачний, а також надзвичайно ароматний заварний пиріг. До вашої уваги клафуті. Десерт, родом з Франції.
Така випічка точно сподобається вашим рідним. Обов'язково втільте в життя цей рецепт.
Варто спробувати Це треба знати всім: чим корисна полуниця – факти, які вас здивують
Клафуті з полуницею
- Час: 1 година
- Порцій: 6
– 150 грамів борошна;
– 125 грамів масла;
– 1 жовток;
– 40 грамів цукрової пудри.
Заливка:
– 150 грамів вершків;
– 2 яйця;
– 1 білок;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 100 грамів цукру;
– 300 грамів полуниці.
Приготування:
- Просійте борошно, додайте шматочки м'якого вершкового масла, жовток, цукрову пудру і замісіть однорідне тісто.
- Викладіть тісто у форму від 20 сантиметрів у діаметрі, формуючи бортики. Відправте у холодильник чи морозильну камеру на 20 хвилин.
- Для заливки з'єднайте вершки, яйця, білок, ванільний та звичайний цукор. Ретельно перемішайте, але не збивайте.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Полуницю помийте, обсушіть і наріжте шматочками.
- На охолоджене тісто покладіть полуницю та залийте вершковою заливкою. Запікайте 35 хвилин. Подавайте після охолодження.