Американський яблучний пиріг – традиційна випічка Північної Америки. Його часто готують на свята та до буденного столу.

Читайте також Найкращі сезонні овочі до різних частин курочки: рецепти на будь-який смак

Приготуйте цю смакоту за нашим рецептом і подавайте з морозивом або з ароматним чаєм чи кавою. Яблучний пиріг можна накрити суцільним шаром тіста або оздобити плетінкою.

Рецепт американського яблучного пирога

  • Час: 3 години
  • Порції: 6


Яблучний пиріг / Фото Гурман

Приготування:

  1. Для тіста ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. З'єднайте борошно з сіллю та перемішайте.
  2. Вершкове масло наріжте маленькими кубиками та з'єднайте з борошном. Ретельно перемніть борошно з маслом руками до крихти.
  3. Влийте холодну воду та продовжуйте замішувати тісто руками. Коли у вас вийде однорідне тісто, загорніть його в шар харчової плівки та відправте в холодильник.
  4. Для начинки яблука ретельно помийте, почистіть від плодоніжок, шкірки та насіння й наріжте скибочками завтовшки близько пів сантиметра.
  5. Нарізані яблука перекладіть до миски, посипте мускатним горіхом, корицею, цукром, крохмалем, борошном і полийте лимонним соком.
  6. Вимішайте яблука з розтопленим вершковим маслом, щоб усі спеції рівномірно розподілилися.
  7. Дістаньте готове тісто з холодильника та розкачайте ⅔ в шар завтовшки 3 міліметри та діаметром 35 – 37 сантиметрів.
  8. Викладіть розкачане тісто в круглу форму для випікання.
  9. Тісто, що залишилося, розкачайте в шар завтовшки 3 міліметри й наріжте смугами завширшки 2 – 3 сантиметри.
  10. Яблучну начинку викладіть до форми для випікання й розрівняйте.
  11. Зі смуг сформуйте сітку та викладіть на начинку. Підрівняйте краї пирога.
  12. Змастіть верх пирога яєчним жовтком.
  13. Розігрійте духовку до 190 – 200 градусів і випікайте американський яблучний пиріг 45 – 50 хвилин.
  14. Готовий пиріг охолодіть і посипте цукровою пудрою. Смачного!

Рецепт американського яблучного пирога – відео: