Американський яблучний пиріг – традиційна випічка Північної Америки. Його часто готують на свята та до буденного столу.
Читайте також Найкращі сезонні овочі до різних частин курочки: рецепти на будь-який смак
Приготуйте цю смакоту за нашим рецептом і подавайте з морозивом або з ароматним чаєм чи кавою. Яблучний пиріг можна накрити суцільним шаром тіста або оздобити плетінкою.
Рецепт американського яблучного пирога
- Час: 3 години
- Порції: 6
Яблучний пиріг / Фото Гурман
Приготування:
- Для тіста ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. З'єднайте борошно з сіллю та перемішайте.
- Вершкове масло наріжте маленькими кубиками та з'єднайте з борошном. Ретельно перемніть борошно з маслом руками до крихти.
- Влийте холодну воду та продовжуйте замішувати тісто руками. Коли у вас вийде однорідне тісто, загорніть його в шар харчової плівки та відправте в холодильник.
- Для начинки яблука ретельно помийте, почистіть від плодоніжок, шкірки та насіння й наріжте скибочками завтовшки близько пів сантиметра.
- Нарізані яблука перекладіть до миски, посипте мускатним горіхом, корицею, цукром, крохмалем, борошном і полийте лимонним соком.
- Вимішайте яблука з розтопленим вершковим маслом, щоб усі спеції рівномірно розподілилися.
- Дістаньте готове тісто з холодильника та розкачайте ⅔ в шар завтовшки 3 міліметри та діаметром 35 – 37 сантиметрів.
- Викладіть розкачане тісто в круглу форму для випікання.
- Тісто, що залишилося, розкачайте в шар завтовшки 3 міліметри й наріжте смугами завширшки 2 – 3 сантиметри.
- Яблучну начинку викладіть до форми для випікання й розрівняйте.
- Зі смуг сформуйте сітку та викладіть на начинку. Підрівняйте краї пирога.
- Змастіть верх пирога яєчним жовтком.
- Розігрійте духовку до 190 – 200 градусів і випікайте американський яблучний пиріг 45 – 50 хвилин.
- Готовий пиріг охолодіть і посипте цукровою пудрою. Смачного!
Рецепт американського яблучного пирога – відео: