Неперевершений смак: як приготувати соковиту рибу у духовці

21 березня 2024, 08:33
Читать новость на русском

Джерело:

przyslij przepis

Запечена у духовці риба – це чудовий спосіб підготувати смачну та здорову страву, яка припаде до смаку усім. Особливо вона смакує тим, хто почав готувати фігуру до літа.

Приготована таким чином риба точно не буде сухою. Додайте до неї ваші улюблені приправи: лимон, часник, зелень, оливкову олію, сіль і перець. Ви можете експериментувати з різними поєднаннями, щоб отримати нові смакові відчуття.

Цікаво Смачний перекус за лічені хвилини: топ-4 рецепти з намазками із морепродуктів

Рецепт риби у духовці

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 4 невеликих філе улюбленої риби, наприклад минтая;
– приправа для риби;
– сіль, перець;
– половина лимона;
– 1 чайна ложка вершкового масла. Секрет вдалої страви – у добірних продуктах. Тож надавайте перевагу лиш надійним і перевіреним виробникам. Таким як ТМ "Водний Світ" – беззаперечному лідеру на українському ринку морепродуктів, який упродовж 22 років постачає високоякісну продукцію, що ще жодного разу не підводила споживачів.

Приготування:

  1. Філе промийте й обсушіть (заморожене філе попередньо розморозьте). Посипте їх з двох сторін сіллю, перцем і приправами для риби.
  2. Покладіть кожне філе на шматок алюмінієвої фольги, розрізаний таким чином, щоб можна було вільно загорнути рибу.
  3. Покладіть на кожне філе кілька скибочок лимона і кілька невеликих шматочків масла.
  4. Філе загорнути у фольгу.
  5. Розігрійте духовку до 190ºC. Щільно загорніть філе в алюмінієву фольгу, акуратно підігнувши її краї, щоб вміст не вилився під час запікання.
  6. Потім викладіть філе на деко і поставте розігріту духовку.
  7. Випікайте приблизно 30 – 35 хвилин при 190ºC.
  8. Подавайте з картоплею з кропом і улюбленим салатом, або ж оберіть інший гарнір.

Поради

Зазначений час випікання підходить для маленьких філе. Якщо ви випікаєте велике та досить товсте філе, краще збільшити час випікання приблизно до 45 хвилин.

Ще один смачний рецепт: як приготувати рибу по-грецьки.