15 вересня,
19:24
Від них не відірватися: рецепт курячих шашликів
Джерело:
Валентина СаєнкоСмачна курочка може бути не тільки смаженою чи запеченою шматочками, а й у вигляді домашніх шашликів. У нас є рецепт, який перетворить м'ясо на кулінарний шедевр.
Якщо за вікном похмура погода, а ви планували похід на природу – це не означає, що потрібно залишатися без смачних шашликів. Їх запросто можна приготувати вдома, у звичайній духовці.
Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу
За цим рецептом м'ясо залишиться соковитим, а від смаку страви пальчики будете облизувати.
Рецепт курячих шашликів
- Час: 2 години
- Порції: 2
– 500 грамів філе стегна;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– ½ столової ложки меленої паприки;
– 2 столові ложки олії;
– сіль;
– чорний мелений перець.
Для змащування:
– 2 столові ложки йогурту або майонезу;
– 2 столові ложки соусу солодкий чилі.
Приготування:
- Філе нарізаємо на невеличкі шматки. Маринуємо в суміші спецій та олії від 30 хвилин до 2 годин.
- За цей час замочуємо дерев’яні шпажки у холодній воді.
- На шпажки насаджуємо шматочки м’яса і запікаємо при 200 приблизно 20 хвилин. Час запікання курки залежить від того, як дрібно Ви її порізали. Просто перевірте на самому великому шматку - надріжте його.
- За цей час готуємо соус: змішаємо йогурт і солодкий чилі. Дістаємо шашлички, змащуємо соусом і запікаємо до рум'яності ще приблизно 10 хвилин. За бажанням можна посипати кінзою.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати справжній картопляний гратен.