20 вересня,
12:20
Осінній салат болгарської кухні: готуємо салат Шопський до легкої вечері
Джерело:
Микола ЛюлькоМи обожнюємо легкі салати без важких майонезних заправок, як от цей – Шопський. Він надзвичайно популярний в Болгарії, адже складається з великої кількості свіжих овочів.
Салат Шопський – візитівка болгарської кухні. Його часто можна зустріти в місцевих закладах на популярних курортах. В Україні він не такий популярний, але все ж його обожнюють готувати до ситних м'ясних страв.
Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу
Він складається з великої кількості овочів, які можна знайти на ринку чи в магазині. А лимонно-гірчична заправка на основі олії тільки доповнює смак сезонних овочів.
Рецепт Шопського салату
- Час: 20 хвилин
- Порції: 2
– 300 грамів жовтих помідорів;
– 300 грамів червоних помідорів;
– 300 грамів солодкого перцю;
– 200 грамів огірків;
– 150 грамів бринзи;
– 50 грамів червоної цибулі;
– 120 грамів чорних оливок.
Для заправки:
– 60 грамів гірчиці;
– 40 грамів меду;
– цедра одного лимона;
– 6 грамів солі;
– 300 грамів олії;
– 70 грамів діжонської гірчиці.
Приготування:
- Всі овочі миємо, чистимо, нарізаємо великими довільними шматочками, а цибулю – кільцями.
- Для приготування лимонно-гірчичної заправки всі інгредієнти окрім діжонської гірчиці перебиваємо блендером. Додаємо діжонську гірчицю, перемішуємо і заправка готова.
- Перекладаємо овочі на порційні тарілки, заправляємо 140 грамами заправки.
- Натираємо зверху сир та прикрашаємо оливками без кісточок.
Смачного!
Сподобався рецепт салату? Спробуйте також приготувати класичний варіант солянки з ковбасками.