Гарбузові сирники з печі – таких ви ще не їли

11 жовтня 2023, 12:42
Читать новость на русском

Серед безлічі рецептів сирників, ці просто нереально смачні та підходять до осіннього сніданку чи обіду. Їх можна назвати осіннім варіантом сирників, адже до складу входить гарбуз.

Гарбузові сирники – цікава та проста страва, яку зможе з легкістю приготувати кожен. Страва запечена в духовці – найздоровіший варіант приготування сирників. На сковорідці можна також приготувати корисно, але сьогодні м розглянемо інший варіант.

Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці

І ще маленький секрет приготування вдалих сирників: блендер розріджує сирну масу, тож краще використовувати сито для перетирання. Так сирники будуть і ніжні, і гарно формуватимуться.

Рецепт гарбузових сирників

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 300 грамів кисломолочного сиру;
 – пшеничне або рисове борошно для обвалювання;
 – 100 грамів гарбуза;
 – 2 жовтки;
 – 4 столові ложки манки;
 – 2/3 банана;
 – жменя родзинок, попередньо запарених;
 – щіпка кориці.

Приготування:

  • Домашній сир перетираємо через сито. Також потрібно перетерти попередньо відварений гарбуз.
  • До маси додаємо 2 жовтки, манку і корицю, перемішуємо. Залишаємо на кілька хвилин, аби манка набухла.
  • Тим часом просушуємо запарені родзинки, нарізаємо невеликим кубиком банан.

  • Додаємо родзинки та банан до сирно-гарбузової маси, гарно перемішуємо.
  • Формуємо сирники бажаного розміру, обвалюючи кожен в пшеничному або рисовому борошні.
  • Викладаємо на деко з пергаментом, відправляємо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25 – 30 хвилин, або до румʼяності.
  • Якщо в духовці сирники у вас виходять сухими, знизьте температуру.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати ситний дієтичний салат з курки та броколі.