Гарбузові сирники з печі – таких ви ще не їли
11 жовтня 2023,
12:42
Читать новость на русском
Джерело:
Корисні солодощіСеред безлічі рецептів сирників, ці просто нереально смачні та підходять до осіннього сніданку чи обіду. Їх можна назвати осіннім варіантом сирників, адже до складу входить гарбуз.
Гарбузові сирники – цікава та проста страва, яку зможе з легкістю приготувати кожен. Страва запечена в духовці – найздоровіший варіант приготування сирників. На сковорідці можна також приготувати корисно, але сьогодні м розглянемо інший варіант.
Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці
І ще маленький секрет приготування вдалих сирників: блендер розріджує сирну масу, тож краще використовувати сито для перетирання. Так сирники будуть і ніжні, і гарно формуватимуться.
Рецепт гарбузових сирників
- Час: 40 хвилин
- Порції: 2
– 300 грамів кисломолочного сиру;
– пшеничне або рисове борошно для обвалювання;
– 100 грамів гарбуза;
– 2 жовтки;
– 4 столові ложки манки;
– 2/3 банана;
– жменя родзинок, попередньо запарених;
– щіпка кориці.
Приготування:
- Домашній сир перетираємо через сито. Також потрібно перетерти попередньо відварений гарбуз.
- До маси додаємо 2 жовтки, манку і корицю, перемішуємо. Залишаємо на кілька хвилин, аби манка набухла.
- Тим часом просушуємо запарені родзинки, нарізаємо невеликим кубиком банан.
- Додаємо родзинки та банан до сирно-гарбузової маси, гарно перемішуємо.
- Формуємо сирники бажаного розміру, обвалюючи кожен в пшеничному або рисовому борошні.
- Викладаємо на деко з пергаментом, відправляємо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25 – 30 хвилин, або до румʼяності.
- Якщо в духовці сирники у вас виходять сухими, знизьте температуру.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати ситний дієтичний салат з курки та броколі.