Курка чимічуррі з цим соусом виходить дуже смачною та соковитою, хоч його також можна використовувати і до яловичини. Український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський поділився з читачами особливим рецептом цього соусу, аби й ви могли приготувати його вдома.

Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці

Нехай вас не лякає складна назва цього соусу. Він складається зі звичайних інгредієнтів, серед яких кінза, петрушка, часник та навіть апельсиновий сік. Така страва підійде як до святкового столу, так і до буденного. А коли саме готувати та як подавати – обирати вам.

Рецепт соусу чимічуррі

  • Час: 10 хвилин
  • Порції: 1

Приготування:

  • Свіжу зелень, гострий перець, цибулю та часник дрібно ріжемо, змішуємо у мисці, додаємо червоний оцет, апельсиновий сік та оливкову олію. Добре заправляємо сіллю та чорним перцем.
  • Пробуємо на смак, і при необхідності можна ще додати сік лимону. Соус має бути середньо рідким і кислуватим.
  • Для того, щоб приготувати в ньому курочку, філе розрізаємо навпіл і заливаємо соусом. Даємо постояти з пів години, а можна й більше.
  • Смажимо на середньому вогні. Спочатку філе буде бліднувате, а під кінець дуже швидко карамелізується соус. Не проґавте цей момент.

️Смачного!