Його легко приготувати вдома: рецепт томатного соку на зиму
2 серпня 2024,
23:53
Читать новость на русском
Джерело:
BeszamelТоматний сік – освіжаючий напій, який особливо приємно мати під рукою в зимовий період. Цей рецепт дозволяє зберегти всі властивості свіжих помідорів.
Домашній томатний сік відрізняється натуральністю та багатством смаку. Це робить його ідеальним доповненням до святкових страв.
Цікаво Скільки потрібно солі: як правильно заквасити огірки
Томатний сік на зиму
- Час: 1 година
- Порцій: 4
– 2 кілограми стиглих помідорів;
– 2 – 3 стебла селери;
– 1 столова ложка цукру;
– 2 чайні ложки солі або до смаку.
Приготування:
- Помідори помийте, наріжте шматочками та викладіть в каструлю з товстим дном.
- Додайте до помідорів нарізану селеру, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
- Помідори протріть через сито, видаліть насіння і залишки шкірки. Знову закип’ятіть сік і додайте сіль до смаку.
- Наповніть гарячим томатним соком пляшки або банки з кришкою, що відкручується. Вони мають бути стерилізовані.
- Готові пляшки або банки накрийте ковдрою і залишіть остигати.