Квашені огірки обов'язково повинні бути в коморі кожного поважаючого себе кулінара. Без кількох баночок такої закрутки сезон консервації не можна вважати вдалим!
До теми Швидкий рецепт без стерилізації: як приготувати мариновані огірки
Квашені огірки
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Приготування:
- Ретельно вимийте банки. Покладіть промитий і нарізаний на шматочки кріп.
- Коріння хрону помийте, почистіть від шкірки та розріжте вздовж на 2 – 4 частини залежно від товщини.
- Викладіть в банки разом з часником (по 2 зубчики на банку).
- В самому кінці додайте вимиті огірки. Укладати їх слід дуже щільно.
- У великій каструлі закип’ятіть 3,5 літри води з 3,5 столовими ложками солі.
- Киплячою сумішшю залийте огірки.
- Закрийте чистими та сухими кришками.
- Залиште вистигати.
- Зберігайте огірки вдома 1 – 2 дні.
- За цей час вода в них почне мутніти і вони змінять колір.
- Після закінчення цього часу заберіть їх в підвал і залишіть мінімум на 2 – 3 місяці в темному, прохолодному і сухому місці.