Торт "Бите скло" по-новому – як приготувати з вафельними коржами
Це чудовий десерт для святкового тареля з десертами та пляцками. Вафельні рулети виглядають охайно та легко нарізаються на велику компанію.
Цей домашній десерт стане яскравою частиною святкової атмосфери, інформує 24 Канал з посиланням на ютуб "Смаколики Юлі". Усі знають його з дитинства, а отже, довго він на столі не затримається.
Цікаво Не здогадаєтесь: навіщо професійні кухарі додають молоко до тушкованої капусти
Як приготувати рулети з вафель?
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 пачка вафель (5 штук);
– 2 галяретки (желе);
крем 1 (кокосовий):
– 100 грамів кокосової стружки;
– 100 мілілітрів гарячого кип’яченого молока;
– 350 грамів вершкового масла;
– 140 грамів цукрової пудри;
крем 2 (шоколадний):
– 500 мілілітрів води;
– 50 грамів какао;
– 200 грамів цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– 1 пачка крекерів.
Готуємо десерт дитинства: відео
Приготування:
- Спочатку приготуйте кокосовий крем: підігрійте молоко, залийте ним кокосову стружку та добре перемішайте, після чого залиште на 15 – 20 хвилин.
- Вершкове масло збийте міксером із цукровою пудрою й частинами введіть підготовлену кокосову масу.
- Для шоколадного крему влийте в сотейник воду, додайте какао та цукор, перемішайте й поставте на вогонь, довівши суміш до кипіння.
- Зніміть з плити та всипте подрібнений крекер, ретельно перемішайте.
- Гарячий шоколадний крем рівномірно намастіть на всі п’ять вафель, зверху викладіть кокосовий крем.
- Далі додайте підготовлену застиглу галяретку та скрутіть вафлі в рулети.
- Для цього можна використати дві галяретки, розводячи їх у меншій кількості води, ніж зазначено в інструкції – замість 400 мілілітрів використовуйте по 300 мілілітрів, щоб желе було більш пружним.
- Готові рулети поставте в холодильник, дайте їм добре охолонути, після чого наріжте й подавайте до столу.
Чому желе не застигло?
Найчастіше це відбувається через порушення технології приготування, пише Zaxid.net.
Найпоширеніші причини – неправильна температура, недостатня кількість желатину та додавання свіжих тропічних фруктів. До прикладу, ківі, ананас, папая. Вони достатньо вологі, тому желе може не застигнути так, як ви цього очікували.
Які ще смаколики приготувати?
"Наполеон" з вишнями має усі шанси стати вашим кулінарним козирем.
А ще спробуйте різдвяне печиво, на приготування якого треба 20 хвилин.