Майже в усіх аптеках продається це дивовижне зілля. Його можна приготувати і з пелюсток, і з плодів, і з коренів.

Варто спробувати Італійський полуничний торт: простий рецепт вишуканого десерту

Сироп з пелюсток виходить дивовижно ароматним. Переробляти сировину необхідно відразу ж після збору, інакше вона зів'яне. Мити пелюстки не рекомендується.

Сироп з пелюсток шипшини

  • Час: 30 хвилин + 12 годин на настоювання
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Спочатку пелюстки шипшини слід опустити в киплячий сироп з цукру та води, який повинен покипіти перед цим трохи більше, ніж 5 хвилин.
  2. Після цього вимкніть плиту та залиште сироп настоюватись протягом 12 годин.
  3. Далі охолоджений настій пропустіть через сито та ще раз прокип'ятіть. Гаряча рідина вийде тягучою. Гарячий сироп розлийте по стерильних банках чи пляшках і щільно закрутіть кришками.