29 червня,
12:31
В казані чи в каструлі – рецепт рибної ухи, яка завжди виходить
Під час відпочинку на природі біля води, або після рибалки зазвичай ми готуємо наваристу, ароматну уху. Особливо її обожнюють чоловіки, адже вона з їхнього улову.
Уха – популярний рибний суп з овочами та спеціями, який можна готувати як в казані, так і вдома в каструлі. Її готують як з голів та хвостів риби, так і з шматків рибного філе.
Читайте також Картопляні човники із курячим фаршем: смачні рецепти на щодень і свято
24 канал підготував для вас рецепт ухи з хвостів та голів риб, які зазвичай залишаються після філеєювання.
Рецепт ухи
- Час: 2 години
- Порції: 6
– 1 кілограм рибних хвостів та голів (можна використати і філе);
– 1 – 2 картоплини;
– 1 морквина;
– корінь селери;
– кілька гілочок петрушки;
– ріпчаста цибуля;
– гвоздика;
– лавровий лист;
– духм'яний перець;
– мелений коріандр;
– сіль;
– 2 – 3 зубчики часнику.
Приготування:
- У велику каструлю наливаємо 2 літри води, додаємо всі спеції та доводимо до кипіння. Корінь селери розрізаємо навпіл та одразу додаємо у воду зі спеціями.
- Ретельно миємо та чистимо всі овочі. Моркву нарізаємо кружечками, цибулю – грубими шматками та додаємо в каструлю.
- Через 15 хвилин активного кипіння дістаємо з води селеру та лавровий лист. Додаємо в каструлю нарізану шматочками картоплю натомість виймаємо розварену цибулю.
- Вичавлюємо часник до супу. Через 15 хвилин додаємо до овочів рибу.
- Зменшуємо вогонь та варимо уху не перемішуючи. Через 20 – 25 хвилин кипіння домашня юшка буде готовою. Даємо їй настоятись 10 – 15 хвилин під кришкою.
- Дістаємо з супу хвости та голови риби, проціджуємо та подаємо до столу. Також можна і не проціджувати суп.
- Готову домашню рибну юшку посипаємо подрібненою зеленню петрушки.
Смачного!
Сподобався рецепт ухи? Спробуйте також приготувати давній поліський суп пенцах з перловою крупою та грибами.