Персики – соковиті, солодкі фрукти, які обожнює, мабуть, кожен. Їх можна їсти свіжими, а можна консервувати на зиму у вигляді джему, варення чи половинками.
Читайте також Цікаві факти про сосиски та оригінальні страви з ними, які варто спробувати
Ми пропонуємо приготувати смачне варення з персиків, яке ідеально підійде на тости чи до млинців.
Рецепт варення з персиків
- Час: 2 дні
- Порції: 1
Приготування:
- Персики миємо та заливаємо кип'ятком так, аби вода повністю накрила фрукти. Залишаємо на 5 – 7 хвилин.
- Знімаємо шкірку, нарізаємо кубиками і засипаємо цукром. Помішуємо та залишаємо на 1 годину, щоб утворився сік.
- Варимо у металевому посуді на малесенькому вогні. Доводимо персики до кипіння і варимо 5 хвилин.
- Виключаємо плиту, накриваємо кришкою і залишаємо застигати через ніч.
- Знову варимо персикове варення 20 – 30 хвилин на повільному вогні.
- Збиваємо блендером і заливаємо у стерилізовані банки. Закриваємо кришками та охолоджуємо.
Смачного!