Варення з яблук п'ятихвилинка – це не просто один із рецептів заготівлі на зиму, а справжній скарб. Він надзвичайно швидкий у приготуванні, а смак – неймовірний.

Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу

Однорідне, густе варення з яблук можна використовувати у будь-якій випічці, до млинців, панкейків чи грінок. Ми полюбляємо просто їсти ложкою.

Рецепт варення з яблук п'ятихвилинка

  • Час: 2 – 3 години (із просочуванням)
  • Порції: 2

Приготування:

  • Є кілька способів подрібнення яблук для цього рецепта: натерти на тертці, або нарізати тонкими скибочками, кубиками чи великими шматочками.
  • Подрібнені перекладаємо у глибокий посуд, засипаємо цукром і залишаємо на кілька годин для просочення. Якщо для цього не вистачає часу, то можна починати нагрівання відразу, але в заготовку потрібно влити невелику кількість води, щоб цукор почав плавитися і не пригорав.
  • Нагріваємо заготовку на маленькому вогні до кипіння і продовжуємо варити ще близько 5 хвилин. Не забуваємо постійно помішувати яблучну масу, аби вона не пригоріла до дна. Додаємо спеції.
  • Гаряче варення розкладаємо у попередньо стерилізовані банки та щільно закручуємо кришками (теж стерилізованими).
  • Перевертаємо банки догори дном, вкутуємо у теплу ковдру та залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо у темному та прохолодному місці.

Смачного!