Гречаники – давня українська страва, яку так полюбляли наші предки. Їх легко готувати, адже більшість інгредієнтів потрібно просто змішати та обсмажити невеликі котлети.

Читайте також Смачно та збалансовано: чим наповнити ланч бокс у школу та на роботу

Також це відмінний варіант для використання вчорашньої каші – гречки. Вона ідеально підходить до цієї страви.

Рецепт гречаників

  • Час: 45 хвилин

Приготування:

  • Змішуємо всі інгредієнти разом: нарізаємо дрібними кубиками цибулю, натираємо для соковитості кабачок чи гарбуз, додаємо моркву. Присмачуємо спеціями та перемішуємо до однорідної, густої консистенції.
  • Формуємо кульки і запікаємо на пергаменті в розігрітій духовці при 200 градусах близько 30 хвилин. Час залежить від розмірів ваших кульок.
  • Далі перекладаємо гречаники на сковорідку та тушкуємо з улюбленим соусом: томатним чи вершковим. Гречаники можна просто так їсти з салатом, або просто зверху класти на хлібчик.

Смачного!