Вінегрет – пісна страва, яку кожен вміє робити по-своєму. Шеф-кухарка вирішила розповісти кілька своїх секретів, які перетворять цей звичний салат на кулінарний шедевр.

Читайте також Простий рецепт курочки із сезонними овочами для усієї сім'ї

Рецепт вінегрет без помилок

Приготування:

  • Отож, найперше, що потрібно врахувати всі овочі потрібно запікати в духовці, а не варити. Так вони будуть не такі водянисті. Ще з овочами можна запікати 3 5 зубчиків часнику для заправки.
  • Через те, що це буряковий салат, то буряку беремо найбільше. Валентина Саєнко використовує 3 середні штучки і на них 1 такого ж розміру картоплю, 1 морквину. Морква і буряк дають цьому салату солодкість. Із солоного – мариновані огірочки та капуста, а замість капусти – гриби. Вони додадуть ще більше осіннього смаку цьому салату.
  • Горошок можна обрати свіжоморожений, а не консервований. Він більш солодкий. А квасолю додавайте, зовсім трішки, для акценту. Навесні можна додати пару пагінців спаржі – смак буде особливим! Для поціновувачів оселедцю теж є новина – він чудово доповнить цей салат.

Заправка та нарізка овочів

  • Овочі ріжемо невеличким кубиком, цибулю – дрібно.
  • Буряк відкладіть окремо, щоб не фарбував овочі.
  • Щоб при змішуванні салату овочі були свого кольору, а не червоного, то потрібно нарізаний буряк заправити кількома ложками олії.
  • Для заправки змішайте гірчицю з оцтом та додайте хрін, запечений часник і ще 1 – 2 столові ложки ароматної олії.
  • Салат готовий. Смачного!