26 липня,
13:59
Вишня у власному соку: ідеальний варіант на зиму
Джерело:
"Квітка"Сезон вишень триває дуже недовго, тому, щоб насолоджуватися їх смаком взимку, збережіть вишні у власному соку. Це дозволить зберегти їх аромат і додати зимовим дням частинку літнього тепла.
З вишень можна приготувати безліч смачних страв, як зісвіжих так і консервованих. Найпростіший варіант – закрутити їх у власному соку та зберігати у прохолодному місці протягом зими.
Читайте також Бургер і не тільки: що можна приготувати з яловичої котлети
З консервованих вишень також виходять смачні компоти до святкового столу, а торт без них взагалі не приготувати.
Рецепт вишні у власному соку
- Час: 8 годин
- Порції: 1 – 2
– 1 кілограм вишні;
– 200 грамів цукру.
Приготування:
- Вишню переберіть, видаліть листочки та плодоніжки.
- Промийте вишню водою, відкиньте на друшляк і дайте стекти зайвій воді.
- З вишень потрібно видалити кісточки.
- Сік який виділився під час видаляння кісточок потрібно влити до очищених вишень.
- Очищені вишні засипте цукром, залиште на 6 – 8 годин, щоб вони виділили сік.
- Вишні з соком доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні протягом 10 хвилин.
- У гарячі простерилізовані банки насипте вишні з соком і закатайте кришками.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати запечену кукурудзу з маслом та спеціями.