Підкорювати гурманів своїм смаком бургери почали ще наприкінці ХІХ століття, інформує 24 Канал. Та з часом вони пережили справжню революційну трансформацію, пройшовши шлях з фаст-фудного меню до ресторанної страви, яку обирають навіть гурмани.

До теми Неймовірно смачні: 3 рецепти бургерів на мангалі, які можуть замінити шашлик

У світі, особливо Сполучених Штатах Америки, ця страва має величезну популярність. Так, за даними опитування, американці в середньому споживають 5 бургерів на місяць.

Чималий попит вони мають і в Україні. Бургери на другому місці за популярністю замовлень в службах доставки. Що цікаво, посмакувати соковитою стравою українці хочуть здебільшого пізно ввечері.

У чому ж секрет бургерів

Така любов до бургерів є прогнозованою, адже:

  • людині не потрібні прибори: бургери смачно і зручно їсти руками;

  • страва дуже ситна, адже в її складі – яловичі котлети, булочка, різноманітні овочі та соуси. Тож це не лише неймовірно смачно, але й поживно;

  • бургери, без перебільшень, – це про збалансоване харчування. Не у кожній страві можна знайти такий баланс: у 100 грамах продукту міститься білків – 12,34 грама, вуглеводів – 11,72 грама, жирів – 18,75, в тому числі 5 грамів ненасичених жирних кислот.

Крім цього, бургер обирають і через його універсальність. Він є ідеальним перекусом, стравою для ланчу на роботі, а також вечері в колі рідних чи друзів.

Влаштувати бургер-паті – дуже легко / Фото Shutterstock

Та головний секрет бургерів – у яловичій котлеті. Саме вона дає особливої соковитості та смаку усій страві. Тому від вибору м'яса тут буде залежати й успіх бургера за столом.

Щоб не прогадати, рекомендуємо обирати тільки найкращі яловичі котлети від виробника, який впевнений у кожній упаковці своєї продукції. В Україні – це ТМ Skott Smeat. Яловичі котлети від цього бренду точно порадують вас насиченим смаком фермерського м'яса та соковитістю. А на вибір українців:

  • охолоджені котлети для бургера, які підійдуть для тих, хто запланував собі бургер-паті на найближчий час,

  • та заморожені котлети для бургера від ТМ Skott Smeat, які стануть бездоганним вибором тих українців, які полюбляють мати продукти на випадок раптового візиту гостей.

Skott Smeat – соковиті котлети з фермерської яловичини / Фото Skott Smeat

До того ж приготувати справжні бургери зможуть навіть новачки на кухні. Адже котлети від ТМ Skott Smeat уже сформовані в ідеально круглі порції, тому потрібно лише розкрити упаковку та одразу почати приготування. Якщо ж у вас є заморожений продукт цього бренду, не потрібно робити зайвих маніпуляцій: сміливо діставайте котлети та відправляйте на пательню чи гриль.

А як приготувати справжні бургери – ділимось у покроковому рецепті.

Бургер з томатним соусом та овочами

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Готуйте бургери з котлетою ТМ Skott Smeat / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Салат подрібнюємо на довільні шматки. Помідори, перець чилі та червону цибулю нарізаємо кільцями, а солоний огірок – слайсами.

  2. На пательні обсмажуємо котлети з двох сторін по 2,5 хвилини. У жодному разі не проколюємо котлети виделкою чи ножем.

  3. За бажанням додаємо скибочки сиру. Для цього за 30 секунд до готовності котлет кладемо на них тоненькі слайси чедеру.

  4. Розрізаємо булочки навпіл та обсмажуємо їх 1 – 2 хвилини.

  5. Готуємо соус: для цього дрібно січемо кінзу. Томати пелаті перебиваємо блендером, або дрібно нарізаємо ножем, аби залишити консистенцію шматочків. Змішуємо томати, кінзу, вичавлений часник та приправляємо спеціями. Чилі додаємо за бажанням. Соус готовий.

  6. Збираємо бургер, викладаючи на булочку котлету, нарізані овочі та поливаємо страву соусом.

Замість домашнього соусу також можна використати спеціальний гострий соус для бургерів.

Не бургером єдиним: що ще можна приготувати з яловичої котлети від ТМ Skott Smeat

Яловича котлета ТМ Skott Smeat – універсальний продукт, який підходить не лише для приготування бургерів. І асортимент страв тут неймовірно широкий.

Skott Smeat – ідеальні котлети для бургера і не тільки: дивіться відео

Зокрема, яловича котлета буде чудово смакувати з гарніром чи салатом і у складі біфштекса з яєчнею. Не вірите? Ділимось із вами рецептами цих популярних страв із яловичою котлетою.

Рецепт біфштекса з яєчнею та салатом

  • Час: 10 хвилин
  • Порції: 2

Спробуйте приготувати біфштекс з яйцем / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. На розігрітій пательні з олією обсмажуємо котлети до 8 хвилин, перевертаючи їх кожні 2 хвилини.

  2. На окремій пательні смажимо яйця під кришкою близько 4 хвилин, присмачуємо їх сіллю. При цьому важливо, щоб жовтки залишилися рідкими.

  3. Нарізаємо помідори кружальцями, огірки – тонкими слайсами, та викладаємо їх на тарілку, прикрашаючи тарілку улюбленою зеленню. За бажання присмачуємо все сіллю.

  4. На овочі викладаємо біфштекс, зверху – яєчню. Подаємо страву теплою.

Яловичі котлети з молодою картоплею та руколою

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 1

Яловичі котлети зі свіжим салатом – ідеальне поєднання смаків / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігріваємо пательню з соняшниковою олією, викладаємо туди котлети та смажимо до 8 хвилин, перевертаючи їх кожні 2 хвилини. Також для приготування страви можна скористатись грилем.

  2. Очищаємо молоду картоплю від шкірки. Якщо картоплини великі – розрізаємо їх на довільні шматки та варимо у підсоленій воді до готовності (15 – 20 хвилин). Зливаємо воду та присмачуємо гарнір вершковим маслом.

  3. Готові яловичі котлети подаємо разом зі звареною картоплею та листям руколи.

Смачного!