Без чого важко уявити собі домашні пельмені чи холодець взимку? Звичайно, що без кислого та вміру гострого оцту. 24 канал пропонує приготувати його вдома, адже рецепт надзвичайно простий, а кінцевий результат – вражає.

Читайте також Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити

Спробуйте вдома яблучний оцет та ви будете приємно здивовані тим, що вийшло.

Рецепт яблучного оцту

  • Час: 2 місяці
  • Порції: 2

Приготування:

  • Для приготування оцту обирайте солодкі сорти яблук. Ретельно миємо яблука, витираємо та натираємо на грубій тертці. Викладіть їх в емальований посуд або миску та залийте водою температури 70 градусів. Вода повинна покривати яблука на 3 сантиметри.
  • Додайте до яблук цукор та залишіть настоюватись у темному й теплому місці 2 – 3 тижні. Важливо кожного дня помішувати яблука.
  • Процідіть рідину через марлю в банку та залишіть оцет настоюватись ще на 2 тижні. Якщо в банці утворився осад – процідіть оцет.
  • Розлийте готовий яблучний оцет по банках та закрийте кришкою або корком.

Смачного!