Яблучний оцет – обов'язковий рецепт на зиму

24 жовтня 2023, 10:13
Читать новость на русском

Окрім звичних для нас консервацій з огірків, помідорів та кабачків, ми підготували рецепт домашнього яблучного оцту. Він набагато кращий за магазинний варіант, приготований за перевіреним рецептом.

Без чого важко уявити собі домашні пельмені чи холодець взимку? Звичайно, що без кислого та вміру гострого оцту. 24 канал пропонує приготувати його вдома, адже рецепт надзвичайно простий, а кінцевий результат – вражає.

Читайте також Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити

Спробуйте вдома яблучний оцет та ви будете приємно здивовані тим, що вийшло.

Рецепт яблучного оцту

  • Час: 2 місяці
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 1 кілограм яблук; 
 – 50 грамів цукру.

Приготування:

  • Для приготування оцту обирайте солодкі сорти яблук. Ретельно миємо яблука, витираємо та натираємо на грубій тертці. Викладіть їх в емальований посуд або миску та залийте водою температури 70 градусів. Вода повинна покривати яблука на 3 сантиметри.
  • Додайте до яблук цукор та залишіть настоюватись у темному й теплому місці 2 – 3 тижні. Важливо кожного дня помішувати яблука.
  • Процідіть рідину через марлю в банку та залишіть оцет настоюватись ще на 2 тижні. Якщо в банці утворився осад – процідіть оцет.
  • Розлийте готовий яблучний оцет по банках та закрийте кришкою або корком.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати грибну підливу з домашньої сметани та печериць.