Замість яблук до пирога можна обрати груші, сливи чи інші улюблені ягоди, чи фрукти (можна заморожені), все одно вийде класно.

Читайте також М'ясо танутиме в роті: простий рецепт курячих гомілок у вині

Такий пиріг чудово смакує з чорним чи трав’яним чаєм та кулькою морозива. Спробуйте, ви не пожалкуєте!

Рецепт яблучного пирога

  • Час: 1 година 40 хвилин
  • Порції: 8

Приготування:

  • Збиваємо масло з цукром та по одному додаємо яйця, щоразу збиваємо міксером.
  • Борошно змішуємо з розпушувачем і в три рази додаємо до масляної суміші (борошно-молоко-борошно-молоко-борошно).
  • Яблука очищуємо і нарізаємо довільними шматочками. Можна обирати яблука різних сортів і різного розміру. Так один шматочок пропечеться краще, інший буде трішки хрумкий.
  • Горіхи обсмажуємо і змішуємо зі 100 грамами цукру та корицею.
  • У форму для запікання, змазану маслом та обсипану борошном, викладаємо трішки тіста, потім яблука, посипаємо щедро горішками в цукрі і кориці. Повторюємо доки не закінчаться інгредієнти.
  • Запікаємо все при 160 градусах приблизно півтори години. Час залежить від того, яку форму ви взяли. Якщо після цього часу пиріг не буде рум'яний, підкручуємо температуру і випікаємо ще 10 хвилин.
  • Готовий яблучний пиріг охолоджуємо і подаємо до столу.

Смачного!