19 серпня,
                    12:46
                
                Яблучний пиріг на Спаса: старовинний рецепт, як готували наші предки
Джерело:
Готуємо з ЮлієюЩоб відсвяткувати Спаса як слід, пропонуємо приготувати старовинний рецепт яблучного пирога, який точно сподобається кожному.
Рецепт цього пирога підійде абсолютно до всіх фруктів чи ягід: можна використати як яблука, такі сливи чи персики. Проте найсмачніше буде звичайно з кислими яблуками.
Читайте також Соковитий курячий фарш з улюбленими овочами: готуємо запіканку за простим рецептом
Рецепт яблучного пирога
- Час: 60 хвилин
 - Порції: 6
 
– 125 грамів м'якого масла;
– 120 грамів цукру;
– 2 курячих яйця;
– 80 грамів сметани;
– 220 грамів борошна;
– 8 грамів розпушувача для тіста;
– дрібка солі;
– яблука.
Приготування:
- Масло збиваємо з цукром та сіллю, цукор додаємо поступово.
 - Додаємо яйця по одному та сметану. Вкінці висипаємо борошно та розпушувач.
 
- Викладаємо тісто у форму і прикрашаємо нарізаними скибками яблук.
 - Зверху трішки присипаємо цукром.
 - Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 35 – 45 хвилин. За бажанням пиріг можна додатково посипати цукровою пудрою після охолодження.
 
 
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати домашні круасани за нашим рецептом.