Вперше яйця пашот були згадані в кулінарній книзі XIV століття під назвою Le Menagier de Paris. З тих часів вони здобули шанувальників по всьому світові, адже ніжна кремова консистенція цих яєць нікого не залишить байдужим.

Читайте також Смачний вибір для маленьких гурманів: чому курячі гомілки так подобаються дітям

24 канал підготував для вас детальний рецепт приготування яєць пашот, аби й ви могли відчути себе у наче у вишуканому ресторані Франції, але не покидаючи власну кухню.

Сам спосіб приготування має назву пашотування — це теплова обробка їжі, варіант томління, який полягає в приготуванні продукту в рідині (це може бути вода, бульйон, молоко, вино) за температури, нижчої від точки кипіння. Пашотування також використовують для приготування інших ніжних продуктів, не тільки яєць.

Рецепт яйця пашот

  • Час: 5 хвилин

Приготування:

  • Яйце обережно вибийте в склянку.
  • В каструлю налийте воду, додайте оцет та сіль. Доведіть до кипіння та зменшіть газ, щоб не утворювались бульбашки.


Яйце пашот / Фото Foodie crush

  • Активно помішуйте вінчиком, щоб в центрі каструлі утворилась воронка.
  • Обережно вилийте яйце в центр воронки та варіть 3 – 4 хвилини.
  • Дістаньте яйце лопаткою або шумівкою.

Смачного!