Запіканка з макарон – відмінна ідея для обіду чи вечері. Ситна страва з м'ясним фаршем (яловичим чи курячим), великою кількістю сиру та соусу – смакота.

Читайте також Під силу навіть аматору: курячий шашлик з сезонними овочами за лічені хвилини

Подавайте запіканку до свята чи у будні. До речі, якщо куштувати із закритими очима, овна схожа на лазанью, але готувати простіше та швидше.

Рецепт запіканки з макаронами та фаршем

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  • Обсмажуємо цибулю та фарш на дуже розпеченій сковорідці, можна окремо і потім поєднати. Додаємо томати, часник, всі спеції і доводимо до кипіння. В кінці кидаємо нарізаний базилік.
  • Макарони відварюємо 8 – 10 хвилин у великій кількості підсоленої води.
  • Готуємо соус бешамель: вершкове масло розтоплюємо, додаємо борошно і обсмажуємо його на середньому вогні 1 – 2 хвилини так, щоб не пригоріло, постійно помішуючи. Вливаємо молоко, спеції, доводимо до кипіння.
  • В жаротривку посудину першим викладаємо соус бешамель, потім сир, після макарони, соус бешамель, сир, томатний соус з м’ясом, макарони, бешамель і сир. Запікаємо в духовці при 180 градусах 30 хвилин.

Смачного!