Не борщ: рецепт найдавнішої української страви, яку повинен вміти готувати кожен

27 серпня 2023, 09:16
Читать новость на русском

Легендарна страва української кухні, яку сьогодні рідко хто готує. Але все ж, рецепти зберігаються й по нині і їх потрібно відновлювати, аби вони не забувалися.

Затірка – давня страва української кухні, яку зазвичай готували до столу. Її подавали окремо, або брали за основу до гарбузової чи іншої каші. Часто бабусі також мочали в неї пиріжки чи хліб.

Читайте також Насолоджуйтесь останніми днями літа на повну: три смачні рецепти для барбекю

Спробуйте повторити цей давній рецепт та здивуйте стравою рідних і близьких. 24 канал рекомендує!

Рецепт затірки на молоці

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 300 грамів борошна;
 – 1,5 літра молока;
 – 50 грамів води для борошна;
 – 500 грамів води до молока;
 – 1 яйце;
 – 2 дрібки солі.
Для подачі:
 – 1 – 2 чайні ложки цукру;
 – пів чайної ложки вершкового масла.

Приготування:

  • Щоб приготувати затірку, треба просіяти борошно гіркою в глибоку миску, зробити в середині заглиблення, вбити туди яйце і всипати дрібку солі.
  • Розтираємо руками, повинні вийти невеликі грудочки.
  • Вливаємо молоко в каструлю, додаємо туди склянку холодної води, ставимо на плиту на середній вогонь. Коли молоко закипить, зменшуємо вогонь до мінімального.
  • Висипаємо в каструлю грудочки тіста і добре перемішуємо. Сіль і цукор додаємо на смак.
  • Варимо затірку приблизно 15 хвилин, до готовності.
  • Розливаємо гарячу затірку по тарілках, в кожну кладемо по невеликому шматочку вершкового масла і одразу подаємо.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати шпундру зі свинини та буряка за нашим рецептом.