Не борщ: рецепт найдавнішої української страви, яку повинен вміти готувати кожен
27 серпня 2023,
09:16
Читать новость на русском
Легендарна страва української кухні, яку сьогодні рідко хто готує. Але все ж, рецепти зберігаються й по нині і їх потрібно відновлювати, аби вони не забувалися.
Затірка – давня страва української кухні, яку зазвичай готували до столу. Її подавали окремо, або брали за основу до гарбузової чи іншої каші. Часто бабусі також мочали в неї пиріжки чи хліб.
Читайте також Насолоджуйтесь останніми днями літа на повну: три смачні рецепти для барбекю
Спробуйте повторити цей давній рецепт та здивуйте стравою рідних і близьких. 24 канал рекомендує!
Рецепт затірки на молоці
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
– 300 грамів борошна;
– 1,5 літра молока;
– 50 грамів води для борошна;
– 500 грамів води до молока;
– 1 яйце;
– 2 дрібки солі.
Для подачі:
– 1 – 2 чайні ложки цукру;
– пів чайної ложки вершкового масла.
Приготування:
- Щоб приготувати затірку, треба просіяти борошно гіркою в глибоку миску, зробити в середині заглиблення, вбити туди яйце і всипати дрібку солі.
- Розтираємо руками, повинні вийти невеликі грудочки.
- Вливаємо молоко в каструлю, додаємо туди склянку холодної води, ставимо на плиту на середній вогонь. Коли молоко закипить, зменшуємо вогонь до мінімального.
- Висипаємо в каструлю грудочки тіста і добре перемішуємо. Сіль і цукор додаємо на смак.
- Варимо затірку приблизно 15 хвилин, до готовності.
- Розливаємо гарячу затірку по тарілках, в кожну кладемо по невеликому шматочку вершкового масла і одразу подаємо.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати шпундру зі свинини та буряка за нашим рецептом.