Лаваш – це прісний тонкий хліб у вигляді тонкого коржа. Переважного його готують з пшеничного борошна, але зараз є і цільнозерновий, і гречаний.

Читайте також Як швидко приготувати апетитну курочку: 3 рецепти на сковорідці та у духовці

Лаваш часто використовують замість хліба, подають його до перших страв, закусок. Також беруть його за основу шаурми, загортають фалафель з різними начинками. Особливо вмілі кулінари навіть готують на ньому піцу та десерти.

Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився з читачами рецептом лаваша, який ви з легкістю можете приготувати вдома та довершувати ним свої страви.

Рецепт лаваша

  • Час: 20 хвилин

Приготування:

  • Процес приготування дуже простий. Змішуємо борошно з сіллю та заливаємо теплою водою.
  • Замішуємо еластичне та однорідне тісто. Залишаємо його на 15 хвилин "відпочити".
  • Розкачуємо тісто діаметром сковорідки та обсмажуєте без олії з обох сторін.

Лаваш готовий!

Сміло загортайте у нього нарізане готове м'ясо, рибку чи овочі та подавайте до столу.Смачного!