Вишукані десерти з ароматною, солодкою та соковитою полуницею сподобаються усім. Їх можна подавати до святкового столу та у будні.
Читайте також Тарілка здорового харчування: як їсти щодня, щоб залишатися здоровим
До вашої уваги – італійська пана-кота з полуницею, ванільні капкейки з вершковим кремом та ніжний сирний чізкейк.
Пана-кота з полуницею
- Час: 5 годин
- Порції: 2 – 3
- Калорійність на 100 грамів: 187 ккал
- У миску з холодною водою викладіть желатин, залиште для набухання на кілька хвилин.
- Стручок ванілі розріжте уздовж, почистіть від насіння.
- У каструлі з'єднайте молоко з вершками, поставте на вогонь, розігрійте, додайте стручок ванілі. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню, додайте цукор та перемішайте.
- Дістаньте з каструлі стручки ванілі, процідіть через дрібне сито.
- Далі – додайте желатин до вершків, перемішайте до повного його розчинення.
- Вилийте молочну суміш у силіконові форми, залиште для охолодження та відправте в холодильник на п'ять годин.
- Полуницю ретельно помийте, почистіть, наріжте скибочками.
- Викладіть десерт на тарілку, задекоруйте полуницею.
Пана-кота/ Фото Unsplash
Капкейки з вершковим кремом
- Час: 50 хвилин
- Порції: 4 – 6
- Калорійність на 100 грамів: 305 ккал
Капкейки з полуницею/ Фото Unsplash
- У мисці збийте міксером вершкове масло з цукром, додайте ванільний цукор, яйця, молоко. Далі – поступово додавайте просіяне борошно, розпушувач, перемішайте тісто до однорідної консистенції.
- У форми викладіть тісто, відправте запікатись протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Для приготування крему у мисці змішайте холодний вершковий сир з цукровою пудрою, акуратно збийте міксером, поступово влийте вершки, збивайте до однорідної консистенції.
- Готові булочки задекоруйте кремом або полуницею в шоколаді.
Читайте також Полуниця в шоколаді: простий рецепт літнього десерту
Ванільний чізкейк з полуницею
- Час: 55 хвилин
- Порції: 4 – 8
- Калорійність на 100 грамів: 349 ккал
Чізкейк з полуницею / Фото Pexels
- Для приготування основи подрібніть печиво у крихту за допомогою комбайна, додайте розтоплене вершкове масло, перемішайте до однорідної консистенції.
- Форму для випікання вистеліть пергаментом, викладіть тісто та відправте випікатись у розігріту духовку до температури 170 градусів на десять хвилин.
- У мисці змішайте сметану з цукром, додайте ванільний цукор, акуратно збийте міксером. Далі – додайте вершковий сир, перемішайте, поступово вбийте яйця, перемішайте до однорідної консистенції.
- Дістаньте з духовки тісто, вилийте зверху у форму крем, відправте запікатись на 50 – 55 хвилин при температурі 160 градусів. Готовий торт залиште на дві години у духовці для охолодження, відправте у холодильник на шість годин.
- Для декору почистіть полуницю, наріжте скибочками.
- Готовий торт розріжте на порції, задекоруйте шоколадним сиропом та полуницею. Смачного!