Вишукані десерти з ароматною, солодкою та соковитою полуницею сподобаються усім. Їх можна подавати до святкового столу та у будні.

Читайте також Тарілка здорового харчування: як їсти щодня, щоб залишатися здоровим

До вашої уваги – італійська пана-кота з полуницею, ванільні капкейки з вершковим кремом та ніжний сирний чізкейк. 

Пана-кота з полуницею

  • Час: 5 годин
  • Порції: 2 – 3 
  • Калорійність на 100 грамів: 187 ккал
  1. У миску з холодною водою викладіть желатин, залиште для набухання на кілька хвилин.
  2. Стручок ванілі розріжте уздовж, почистіть від насіння.
  3. У каструлі з'єднайте молоко з вершками, поставте на вогонь, розігрійте, додайте стручок ванілі. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню, додайте цукор та перемішайте.
  4. Дістаньте з каструлі стручки ванілі, процідіть через дрібне сито.
  5. Далі – додайте желатин до вершків, перемішайте до повного його розчинення.
  6. Вилийте молочну суміш у силіконові форми, залиште для охолодження та відправте в холодильник на п'ять годин.
  7. Полуницю ретельно помийте, почистіть, наріжте скибочками.
  8. Викладіть десерт на тарілку, задекоруйте полуницею. 

Пана-кота/ Фото Unsplash

Капкейки з вершковим кремом

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 4 – 6
  • Калорійність на 100 грамів: 305 ккал

Капкейки з полуницею/ Фото Unsplash

  1. У мисці збийте міксером вершкове масло з цукром, додайте ванільний цукор, яйця, молоко. Далі – поступово додавайте просіяне борошно, розпушувач, перемішайте тісто до однорідної консистенції.
  2. У форми викладіть тісто, відправте запікатись протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  3. Для приготування крему у мисці змішайте холодний вершковий сир з цукровою пудрою, акуратно збийте міксером, поступово влийте вершки, збивайте до однорідної консистенції.
  4. Готові булочки задекоруйте кремом або полуницею в шоколаді.

Читайте також Полуниця в шоколаді: простий рецепт літнього десерту

Ванільний чізкейк з полуницею 

  • Час: 55  хвилин
  • Порції: 4 – 8
  • Калорійність на 100 грамів: 349 ккал

Чізкейк з полуницею / Фото Pexels

  1. Для приготування основи подрібніть печиво у крихту за допомогою комбайна, додайте розтоплене вершкове масло, перемішайте до однорідної консистенції.
  2. Форму для випікання вистеліть пергаментом, викладіть тісто та відправте випікатись у розігріту духовку до температури 170 градусів на десять хвилин.
  3. У мисці змішайте сметану з цукром, додайте ванільний цукор, акуратно збийте міксером. Далі – додайте вершковий сир, перемішайте, поступово вбийте яйця, перемішайте до однорідної консистенції.
  4. Дістаньте з духовки тісто, вилийте зверху у форму крем, відправте запікатись на 50 – 55 хвилин при температурі 160 градусів. Готовий торт залиште на дві години у духовці для охолодження, відправте у холодильник на шість годин.
  5. Для декору почистіть полуницю, наріжте скибочками.
  6. Готовий торт розріжте на порції, задекоруйте шоколадним сиропом та полуницею. Смачного!