Вареники – популярна страва української кухні яку обов'язково подають на великі релігійні свята. Івана Купала не виключення.

Читайте також Страви світової кухні у вас вдома: 3 рецепти з курятини, які варто спробувати

24 канал підготував рецепт заварних вареників з вишнями, які сподобаються кожному.

Рецепт заварних вареників з вишнями

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Заздалегідь просіюємо борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. До борошна додаємо сіль, перемішуємо, додаємо окріп і олію. Обов'язково вимішуємо все ложкою, щоб не обпекти руки.
  • Окріп швидко остигає, і не обпалює руки, тому майже відразу після замішування ложкою переходити до вимішування тіста руками.
  • Вимішуємо його на кухонній поверхні ще пару хвилин, тісто має бути пластичним. Збираємо тісто, воно має бути кімнатної температури. Накриваємо харчовою плівкою чи пакетом і залишаємо відпочити на 30 хвилин.
  • Присипаємо поверхню борошном.
  • Розкачуємо та вирізаємо кружечки.
  • Начиняємо їх вишнею без кісточки та защипаємо краї.
  • Відварюємо вареники у підсоленій киплячій воді 3 хвилини.
  • Подаємо з маслом та цукром.

Смачного!