Євген Клопотенко опублікував рецепти смачних овочевих салатів на офіційному сайті. Такі легі овочеві салати: з печінкою тріски, карпаччо з буряка, салат з селерою – будуть до вподоби усім.
Читайте також Новорічні салати без майонезу від Євгена Клопотенка
Салат з печінкою тріски
Салат з печінкою тріски
- Помийте томати чері, наріжте навпіл.
- Відваріть яйця, почистіть від шкаралупи, наріжте скибочками.
- Ретельно помийте листя салату, обсушіть паперовим рушником, порвіть салат руками.
- Печінку тріски наріжте скибочками. Оливки наріжте навпіл.
- У мисці змішайте листя салату, додайте яйця, печінку тріски, оливки, томати, скропіть соком половини лимона, додайте сіль, перець, оливкової олії.
Карпаччо з буряка з овочами
Карпаччо з буряка
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Ретельно помийте буряк, картоплю, моркву, обсушіть паперовим рушником, скропіть соняшниковою олією, обгорніть у фольгу і відправте запікатись у духовці протягом 1 години.
- Холодні овочі почистіть від шкірки. Моркву, картоплю, цибулю, огірок наріжте кубиками. У мисці змішайте усі овочі.
- Для приготування соусу змішайте сік половини лимона з оливковою олією, додайте гірчиці, перець, сіль, перець чилі. Перемішайте все вінчиком до утворення однорідної констинтенції.
- Буряк наріжте кружечками, викладіть на тарілку, викладіть салат, змастіть соусом.
Салат з селерою
Салат з селерою
- Ретельно помийте моркву, селеру, яблука, почистіть від шкірки, наріжте соломкою.
- Для приготування соусу змішайте оливкову олію, додайте лимонний сік, гірчицю, перемішайте. Викладіть салат на тарілку, змастіть соусом. Смачного!