Мабуть, немає діток, які б не любили фрикадельки. Український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський підготував смачний рецепт фрикадельок з риби, які будуть їсти за обидві щоки навіть найвибагливіші дітлахи.

Читайте також Як швидко приготувати апетитну курочку: 3 рецепти на сковорідці та у духовці

Обирайте для страви білу рибу. Чудово підійде минтай – його ціна також не вдарить по кишені. Взимку особливо пасує готувати рибні страви, а якщо щей в апетитному томатному соусі – смакота!

Рецепт рибних фрикадельок

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2 – 4

Приготування:

  • Видаліть з філе риби кісточки. Якщо вона не свіжа, а розморожена – відіжміть зайву рідину.
  • Наріжте цибулю довільними середніми шматочками та обсмажте на вершковому маслі.
  • Змішайте рибу з цибулею, двічі пропустіть через дрібну решітку м'ясорубки.
  • Додайте яйце, натертий сир та добре перемішайте все.
  • Змастіть руки олією та сформуйте фрикадельки.
  • Окремо наріжте цибулю для соусу, подрібніть часник. обсмажте їх на сковорідці. Додайте томати у власному соку, сіль, сухі трави та вершки. Можна влити трішки води або соку з томатів.
  • Занурте фрикадельки в соус та тушкуйте під кришкою 5 – 6 хвилин.
  • Переверніть їх на іншу сторону та знову тушкуйте 5 – 6 хвилин.
  • Готову страву досить рясно посипте посіченою зеленню і подавайте до столу.

Смачного!