Шеф-кухарка та авторка книги "Кухня 101: секрети кулінарної впевненості" Холлі Клегг поділилася рецептом ніжного та яскравого чизкейку. Десерт має назву "Червоний оксамит".

Читайте також Головний десерт новорічного столу: рецепт фруктового торта

Після приготування чизкейк можна поставити у морозильну камеру та дістати його перед сервіруванням.

Як приготувати "Червоний оксамит"

Рецепт розрахований на 2 пироги-чизкейки приблизно по 20 сантиметрів у діаметрі.

Час приготування: 80 хвилин.

Приклад сервірування чизкейку / Фото Лі Джексон

Що треба для чизкейку:

  • 1 ¼ склянки цукру
  • 2 яйця
  • 1 яєчний білок
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
  • 3 столові ложки какао
  • 1 склянка нежирної сметани
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • ½ склянки молока
  • 1 чайна ложка оцту
  • 1 пляшка червоного харчового барвника (30 мілілітрів)
  • 2 20-сантиметрові коржі шоколадного пирога

Приготування

Як створити основу для пирога

Шоколадну основу можна придбати в магазині, проте, якщо є бажання створити весь чизкейк власноруч, кулінарка розповіла, як зробити основу для пирога.

Використовуйте 1 ¼ склянки шоколаду, 1 столову ложку цукру, ½ чайної ложки ванільного екстракту, дві столові ложки розтопленого вершкового масла, перемішайте все, втисніть на дно форми та випікайте при 175 °С протягом 10 хвилин,
– зазначила Клегг.

Як приготувати чизкейк

  1. Розігрійте духовку до 175 °С. У мисці збийте сир, молоко і цукор до кремоподібного стану.
  2. Додайте яйця, яєчний білок, кукурудзяний крохмаль, какао, сметану, екстракт ванілі, оцет і червоний харчовий барвник, ретельно перемішайте.
  3. Налийте сирну суміш на корж. Випікайте 35 – 40 хвилин або поки центр не стане твердим.
  4. Вимкніть духовку і залиште пиріг у ній на 30 хвилин. Накрийте кришкою і поставте в холодильник до повного охолодження.

"Червоний оксамит" / Фото thebestcheesecakerecipes