В давнину бабусі, або ж матері, які перейняли цю традицію від старшого покоління, завжди випікали на Різдво маковий вінок, або ж формували з нього рулет.

Читайте також Як здивувати гостей: готуємо новорічні лолі-попси із курячих гомілок

Якщо у вашій родині не було такої традиції, ви можете розпочати її. Рецепт макового віночка перевірений. Здоба виходить пухкою, солодкою та ароматною.

Рецепт макового віночка до різдвяного столу

  • Час: 80 – 120 хвилин
  • Порції: 1

Приготування:

  • У тепле молоко додаємо дріжджі, цукор, яйце та перемішуємо до однорідності. Накриваємо плівкою або кришкою, та ставимо у тепле місце на 15 хвилин.
  • У борошно додаємо сіль та перемішуємо. Опару вливаємо до борошна, та перемішуємо. Потім додаємо масло кімнатної температури та замішуємо м'яке, еластичне тісто, яке не липне до рук.
  • Замішувати треба приблизно 10 хвилин. Кладемо тісто у миску, накриваємо харчовою плівкою або рушником, так щоб воно не звітрилось. Ставимо у тепле місце на 30 хвилин.
  • Коли тісто збільшилось у два рази, розкатуємо у прямокутник, на поверхні присипаною борошном.
  • Далі беремо готовий мак та викладаємо на тісто, відступаючи 2 сантиметри. Закручуємо у рулет, защіпляємо краї, перекладаємо на пергамент. Перевертаємо, розрізаємо не до кінця та закручуємо у косичку, далі у вінок, як на відео. Кладемо на деко, накриваємо рушником на 10 хвилин.
  • Збовтуємо 1 яйце та змащуємо ним віночок.
  • Відправляємо все у духовку розігріту до 180 градусів на 20 – 25 хвилин.

Смачного️!