Інгредієнти потрібні найпростіші. Такі рогалики точно вдадуться смачними.

Буде смачно Найніжніша випічка, яку ми куштували: рецепт розкішного ягідного бріоша

Рогалики на сметані

  • Час: 2 години
  • Порцій: 10

Приготування:

  1. У миску висипте просіяне борошно, сіль і ванілін. Туди ж додайте охолоджене масло, нарізане брусочками. Швидко перетріть все руками до утворення крихти.
  2. У цю суміш додайте сметану, перемішайте ложкою та зберіть тісто в кулю.
  3. Розділіть тісто навпіл, а потім кожну половину – ще на 4 частини. Сформуйте кульки, розмістіть їх на великій тарілці, накрийте плівкою і приберіть в холодильник на 30 – 60 хвилин.
  4. Подрібніть горіхи, змішайте їх з цукром. Дістаньте кульки з тіста, розкачайте в круглі пласти, наріжте на сегменти. Кожен сегмент змастіть повидлом, зверху посипте горіхами з цукром.
  5. Скрутіть рогалики, починаючи від широкого кінця до середини, згорніть у формі підкови. Викладіть рогалики на деко, застелене пергаментним папером, поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 20 – 25 хвилин. Під час подачі на стіл посипте цукровою пудрою.