У цьому рецепті використовується чорниця. Однак ви можете взяти будь-які інші ягоди, які у вас є.

Варто спробувати Кулінарний шедевр лише з 2 інгредієнтів: поспішіть, поки ще сезон мандаринів

Бріош з чорницею

  • Час: 2 години 30 хвилин
  • Порцій: 8

Приготування:

  1. У каструлі змішайте чорницю, цукор, лимонну цедру та сік. Нагрівайте на середньому вогні, поки чорниця не лопне, а суміш трохи не загусне. Далі відставте в сторону і дайте охолонути.
  2. У миску висипте борошно, зробіть заглиблення в центрі, додайте в нього сухі дріжджі та влийте одну столову ложку теплого молока для активації дріжджів. Змішайте цукор, яйце, м'яке вершкове масло, тепле молоко і дрібку солі. Замісіть тісто до однорідної консистенції та залиште в теплому місці приблизно на 1 годину, щоб воно піднялося і збільшилося вдвічі.
  3. Розкачайте тісто на злегка присипаній борошном поверхні в прямокутник. Рівномірно викладіть охолоджений чорничний джем. Заверніть тісто з довшого боку, а потім сформуйте просту косу у 2 пасма.
  4. Викладіть косичку у форму для батона, застелену пергаментним папером, і дайте їй піднятися ще 15 – 20 хвилин. Змастіть поверхню жовтково-молочною сумішшю.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте плетінку в розігрітій духовці приблизно 25 – 30 хвилин до золотистої скоринки. Потім вийміть з духовки і дайте повністю охолонути.