Такий смачний, що зникає моментально: готуємо салат з баклажанами на зиму
14 серпня 2024,
19:37
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaСалат з баклажанами точно стане у пригоді взимку. Спробуйте приготувати його за цим простим рецептом.
Баклажани смакуватимуть просто незабутньо. Вони здивують усіх ваших рідних.
Варто спробувати Як у мами: готуємо форшмак з баклажанів, який буде до смаку всім
Салат з баклажанів
- Час: 1 година 10 хвилин
- Порцій: 4
– 4 баклажани;
– 4 цибулі;
– 4 моркви;
– 10 томатів;
– 8 зубчиків часнику;
– сіль, перець до смаку;
– 1 столова ложка цукру;
– 50 мілілітрів оцту;
– 50 мілілітрів олії.
Приготування:
- Баклажани наріжте кружальцями завтовшки 2 сантиметри, посоліть і обсмажте до рум'яності з двох боків.
- Цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на великій тертці. Обсмажте разом, помішуючи, до напівготовності. Посоліть і поперчіть.
- Помідори залийте окропом на 1 хвилину, потім зніміть шкірку і пропустіть через м'ясорубку разом із часником. Додайте сіль, цукор, оцет, перемішайте і доведіть до кипіння.
- У стерилізовані банки викладіть шарами баклажани та цибулю з морквою. Заливайте шари томатною сумішшю.
- Накрийте банки кришками й стерилізуйте 15 хвилин після закипання води в каструлі. Далі герметично закрийте їх кришками, переверніть і закутайте до повного охолодження.