До свята і на щодень: рецепт розкішного салату з курячою печінкою

10 січня 2024, 18:30
Читать новость на русском

Джерело:

Obozrevatel

Усі, хто колись куштував салат з курячою печінкою, пам'ятають його насичений смак. Окрім цього, така страва виходить доволі бюджетною.

Для приготування цього салату ідеально підходить куряча печінка. Після смаження вона буде дуже м'якою та соковитою.

Варто спробувати Ви забудете про відбивні та котлети: швидкий рецепт мисливського шніцеля з грибами

Рецепт салату з курячою печінкою

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 1
Інгредієнти:
– 200 грамів курячої печінки;
– 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– чайна ложка меду;
– 1 столова ложка соєвого соусу;
– 1 кільце ананаса;
– 1 столова ложка масла;
– 1 чайна ложка цукру;
– 3 помідори чері;
– 1 чайна ложка кунжуту;
– половина столової ложки гірчиці в зернах;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 150 грамів міксу салату.

Приготування:

  1. Печінку залийте холодною водою, почистьте від плівок та жилок, після чого наріжте на половинки, злегка посоліть та обваляйте в крохмалі.
  2. Розігрійте пательню з оливковою олією та обсмажте шматочки печінки протягом 4 – 5 хвилин з часником. Додайте половину чайної ложки меду та соєвого соусу, готуйте ще 2 – 3 хвилини.
  3. У другій пательні розігрійте вершкове масло з цукром та карамелізуйте ананас по 3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
  4. Всі інгредієнти для соусу та половину чайної ложки меду змішайте в одній мисці та перебийте блендером. 
  5. Мікс салату заправте соусом. Зверху викладіть ананас, печінку та чері. Перед подачею посипте кунжутом.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати салат з буряка та солоних огірків. Це дуже смачно!