Ніби щойно приготований: рецепт салату з молодої капусти на зиму

8 серпня 2024, 14:46
Читать новость на русском

Салат з молодої капусти можна законсервувати. Він смакуватиме ніби щойно приготований.

Скористайтеся цим перевіреним рецептом. Такий салат прикрасить будь-який стіл.

Варто спробувати Кабачкова ікра по-херсонськи: ідеальний рецепт на зиму

Салат з молодої капусти на зиму

  • Час: 2 години 45 хвилин
  • Порцій: 14
Інгредієнти:
– 5 кілограмів капусти;
– 1 кілограм цибулі;
– 1 кілограм моркви;
– 1 кілограм солодкого болгарського перцю;
– 4 столові ложки солі;
– 350 грамів цукру;
– 0,5 літра олії;
– 250 мілілітрів оцту 9%.

Приготування:

  1. Вимийте капусту, обсушіть та нашаткуйте. Перець також помийте, очистьте від серцевини та наріжте тонкою соломкою.
  2. Почистьте та вимийте моркву й цибулю. Моркву натріть на великій тертці, а цибулю наріжте кубиками.
  3. Змішайте всі овочі в одній великій мисці. Додайте сіль та цукор. Перемішуйте не менш ніж 5 хвилин, щоб капуста пустила сік. Далі влийте олію й оцет.
  4. Через півтори години розкладіть капусту в сухі чисті банки, гарно утрамбовуючи. Накрийте кришками та стерилізуйте в гарячій воді впродовж 45 хвилин. Після того закрутіть банки, закутайте ковдрою та лишіть остигати.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати смачний паштет на зиму.