Салат з огірків та моркви "Оксана": приготуйте розкішну закуску за лічені хвилини

19 лютого 2024, 21:57
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Салат з огірків та моркви по-корейськи чудово підійде до обіду чи вечері. Ароматна зелень лише підкреслить смак овочів.

Завдяки соєвому соусу салат матиме східні нотки. Спробуйте приготувати його за цим простим рецептом.

Варто спробувати Ідеальний салат з пекінської капусти: готуємо з того, що є в холодильнику

Салат з огірків та моркви по-корейськи

  • Час: 10 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів огірків;
– 1 морква;
– 4 зубчики часнику;
– пучок зеленої цибулі;
– 4 столові ложки олії;
– 1 столова ложка оцту;
– 2 столові ложки соєвого соусу;
– половина чайної ложки паприки;
– половинка червоного перцю чилі;
– сіль, перець до смаку.

Приготування:

  1. Помиті огірки наріжте соломкою. Помиту моркву почистьте та натріть на терці по-корейськи.
  2. Вимийте зелену цибулю, обріжте зайве. Поріжте її великими шматками. Всі овочі складіть у поліетиленовий пакет. Запакуйте його в ще один та закрутіть, щоб не пропускав повітря.
  3. Очистьте й промийте часник. Натріть його на грубій тертці та відправте в пакет.
  4. Вимийте перець чилі, відріжте половинку, очистьте від серцевини й наріжте дрібненькими шматочками. Додайте у пакет разом з олією.
  5. Додайте оцет, соєвий соус, паприку, чорний перець та сіль. Закрутіть пакет, щоб із нього нічого не висипалося.
  6. Перемішайте інгредієнти, злегка струшуючи, качаючи й обертаючи пакет. Можна замаринувати салат кілька годин, а можна й одразу висипати в миску.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати смачний та бюджетний салат з печінкою.