Він зробить смачнішою кожну страву: рецепт ідеального холодного салату гарячого приготування

7 березня 2024, 18:35
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Кожна вечеря стане кращою, якщо на столі є смачний та соковитий салат. Спробуйте скористатися цим рецептом, адже він простий та дуже ароматний.

Консервований нут та насіння кунжуту зроблять страву ситнішою. Своєю чергою, лимонний сік додасть приємної кислинки.

Варто спробувати Впорається навіть новачок: швидкі рецепти лінивих суші з "Водним Світом"

Салат з огірками та нутом

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти для салату:
– половина цибулини;
– 1 лимон;
– чверть чайної ложки солі;
– 1 огірок;
– пучок петрушки;
– 100 грамів консервованого нуту;
– 1 головка салату айсберг.

Для дресингу:
– дрібка чорного меленого перцю;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 1 столова ложка меду;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 1 пучок кропу;
– 1 столова ложка кунжуту.

Приготування:

  1. Почистьте та наріжте півкільцями цибулю. З половини вимитого лимона вичавіть сік та побризкайте ним цибулю. Додайте сіль та 1 склянку гарячої води. Залиште на 10 хвилин.
  2. Вимийте огірок, обріжте кінці та поріжте його невеликими шматочками.
  3. Помиті помідори чері розріжте навпіл та додайте до огірків. Додайте помите та нарізане листя салату. Вимийте та подрібніть петрушку. Всипте її у миску разом з нутом.
  4. Процідіть цибулю та покладіть її у салат.
  5. Змішайте соєвий соус, чорний перець, олію, мед, лимонний сік і дрібно нарізаний кріп.
  6. У салат всипте насіння кунжуту, полийте його дресингом та перемішайте.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати смачний весняний салат з огірків "Насолода".