Сезонні продукти лютого: чим краще харчуватись взимку
Smachno News підготував для вас список сезонних продуктів лютого, які ви з легкістю можете знайти на прилавках магазинів та супермаркетів та ще й за помірною ціною.
Джерело: 24 канал
Апельсини, мандарини, грейпфрути, лимони – сезонні фрукти лютого, а от щодо овочів, то третій зимовий місяць може нас порадувати кількома різновидами капусти та коренеплодами.
Читайте також Сезонні продукти січня: чим краще харчуватись
Дієтологи стверджують, що найкраще харчуватися сезонними продуктами, а не купувати тепличні несезонні смаколики.
Сезонні продукти лютого/Інфографіка 24 канал
Сезонні продукти лютого або що ж їсти зимою
– цикорій салатний
З цикорію салатного можна приготувати смачні та свіжі салати на обід або вечерю просто порвавши листя руками.
– червона капуста
З червоної капусти виходять смачні салати, якщо додати до неї сметанку або домашній майонез та трішки зеленого горошку.
– брюссельська капуста
Найкраще цей продукт смакує з вершками та панірувальними сухарями обсмаженими на сковорідці. Також із брюссельської капусти виходять смачні овочеві супи.
– білокачанна капуста
З білокачанної капусти готують голубці, додають її у борщ або тушкують з м'ясом.
Білокачанна капуста
– цибуля шалот
Приготуйте з цибулі шалот засмажку до м'яса, цибулевий суп або наріжте до овочевого салату.
Цибуля шалот
– пастернак
Знаний коренеплід, який частенько недооцінюють. Приготуйте з нього та картоплі пюре, тушкуйте з іншими овочами або додавайте в салати – ви будете вражені чудовим поєднанням смаків у стравах.
– грейпфрути
З цього кисло-солодкого фрукта теж можна готувати салати, як фруктові, так і до обіднього столу.
Грейпфрути
– мандарини
Читайте також Мандарини – як правильно обрати, користь і шкода ароматних цитрусових
Солодкі мандарини додають у свіжі салати, фруктові салати та торти.
– апельсини
Апельсини використовують як у маринадах для птиці, начиняють ними качку, готують салати та навіть роблять цукати з їхньої шкірки.
Апельсини
– лимони
Лимони частенько використовують для маринаду, як соус до салатів, випікають тарти або просто додають у чай.
– гливи
Найкраще смакують у підливі або маринованими. Вправні господині готують з них пироги та додають у салати після термічної обробки.