Цей рецепт особливий і дуже незвичайний з технікою сферифікація. Вона дозволяє готувати страви, які ми не могли собі уявити до цього в особливому вигляді. До прикладу, ви могли уявити собі напій сангрія, але в густому, стабілізованому стані.

Читайте також Курячі нагетси – страва не лише для буднів, а й для свята: прості рецепти на Новий рік

Шеф-кухар з Академії шеф-кухарів України поділилися з читачами рецептом амюзбушу (закуски на один укус) "Сферична сангрія", який не тільки вразить гостей виглядом і смаком, а й викличе неабиякі овації.

Рецепт "Сферична сангрія"

Приготування:

  • Змішуємо вино, бренді, газовану воду. Додаємо фрукти та насіння ванільної палички. Добре перемішуємо та даємо настоятися щонайменше 3 години в холодильнику. Проціджуємо через сито.
  • У 200 грамів суміші додаємо текстури ксантан та глюконат. Перемішуємо блендером, даємо відстоятись бульбашкам.
  • Мірною ложкою формуємо сферу та занурюємо її в альгінатну воду. Чекаємо 2 – 3 хвилини до формування мембрани.
  • Далі промиваємо у чистій воді.
  • Подаємо із сегментами апельсина, слайсом яблука та цедрою лимона.

Експерементуємо тільки з перевіреними рецептами. Нехай смакує!