Шакшука – страва, яка популярна в Ізраїлі, інших частинах Близького Сходу та Північної Африки. Страву традиційно готують з курячих яєць, помідорів та болгарського перцю.
Читайте також Шоколадне вівсяне печиво для дітей: рецепт на щодень
Шакшука точно припаде вам до душі, якщо ви полюбляєте яєчню. Вона готується із простих, а головне корисних інгредієнтів. Її можна вважати навіть вегетаріанською стравою, адже до складу не входить м'ясо.
Рецепт шакшуки з сиром фета
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2 – 4
Приготування:
- Наріжте ріпчасту цибулю дрібними шматочками, обсмажте її на розігрітій сковорідці з олією на середньому вогні.
- Солодкий болгарський перець наріжте довільними шматочками та обсмажте разом з цибулею. Викладіть консервовані томати в сковорідку, влийте сік до овочевої засмажки та тушкуйте 10 – 15 хвилин на повільному вогні під кришкою.
- Посипте овочі улюбленими спеціями, присмачте сіллю та чорним меленим перцем.
- Вибийте поверх овочів курячі яйця, посоліть їх та накрийте кришкою. Готуйте страву, доки яйця не приготуються.
- Наріжте зелену цибулю та петрушку та посипте шакшуку. Зверху покладіть шматочки сиру фета та накрийте страву ще на кілька хвилин.
- Викладіть страву на порційні тарілки та подавайте до столу.
Смачного!
Відеорецепт приготування шакшуки: