8 березня,
23:40
Ізраїльська класика на вашому столі: простий рецепт шакшуки
Джерело:
Kwestia smakuШакшука – це традиційна страва з кухні Близького Сходу, яка стала популярною в усьому світі. Основні інгредієнти – яйця, помідори, перці та спеції. Це все томиться разом у соусі з томатів.
Вона зазвичай подається з хлібом, який занурюють у цю соковиту страву. Шакшука є відмінним вибором для сніданку, адже вона дуже ситна та смачна.
Не пропустіть "Водний Світ" дарує відчуття свята: що особливого приготувати з морепродуктами
Рецепт шакшуки
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 2
– 2 помідори;
– пів столової ложки оливкової олії;
– пів зубчика часнику;
– спеції: сіль і свіжомелений перець, щіпка орегано і за бажанням чилі і кмин;
– 2 яйця;
– свіжий базилік, багет для подачі.
Приготування:
- Бланшуйте помідори та очистіть від шкірки.
- Розріжте їх на четвертинки, видаліть плодоніжки, м’якоть наріжте кубиками.
- У невелику сковорідку (діаметром близько 20 сантиметрів) влийте оливкову олію і тертий часник та трохи обсмажте.
- Помідори викладіть в каструлю, приправте сіллю, перцем і спеціями.
- Перемішайте та інтенсивно смажте на сильному вогні близько 4 хвилин, не перемішуючи (тоді помідори випаруються і збережуть структуру, якщо помішувати – перетворяться у пюре).
- До смажених помідорів додайте яйця і посоліть.
- Накрийте кришкою та готуйте приблизно 3 хвилини або поки яєчні білки не застигнуть. Подавайте зі свіжим базиліком і багетом.