Джерело: ryaba.ua

Шакшука – це страва, в основі якої є курячі яйця обсмажені в соусі з помідорів, перцю, цибулі та спецій. Ця страва популярна в більшості арабських країн та Ізраїлі.

Читайте також Цибулевий суп, що знімає похмілля: рецепт Володимира Ярославського

Зазвичай шакшуку подають з пітою або шматочками хліба до сніданку. Ми пропонуємо вам приготувати справжню шакшуку з оригінальними мацаболами з курячого філе.

Як приготувати шакшуку вдома

  1. Для приготування мацаболів ламаємо руками мацу на маленькі шматочки, заливаємо її яйцем та додаємо терту цибулю.

  2. Куряче філе подрібніть на м'ясорубці або в блендері, з'єднайте з мацою та перемішайте.

  3. Солимо, перчимо, перемішуємо і формуємо з отриманої маси м’ячики розміром з волоський горіх. На пательні обсмажуємо їх до рум’яності.

  4. Для приготування шакшуки цибулю, солодкий перець та помідор нарізаємо середніми кубиками, а часник — скибочками. Обсмажуємо овочі на оливковій олії, додаємо до них томатний сік, мацаболи і тушкуємо на помірному вогні 3–4 хвилини.

  5. В отриманий соус вбиваємо яйця та тримаємо на вогні до готовності. Жовток має бути рідким, білок — готовим.

  6. Подаємо шакшуку прямо в пательні, притрусивши нарізаними кружальцями оливок, виклавши острівцями йогурт та добре притрусивши січеною зеленню. Також до страви доречно подати хліб. Смачного!