Пісний та бюджетний рецепт: як приготувати шарлотку без яєць та молока
4 грудня 2023,
10:56
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaШарлотка – найпопулярніший пиріг з яблуками, адже вона дуже просто готується та не вимагає багато продуктів. Ба більше, її можна спекти навіть без яєць і молока.
Спробуйте приготувати пісну шарлотку за цим рецептом. Вам точно сподобається!
Ідея для вечері "Курка по-домашньому": класичні страви для затишних зимових вечорів
Рецепт шарлотки без яєць та молока
- Час: 1 година
- Порцій: 4
– 300 грамів борошна;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– половина чайної ложки солі;
– 180 грамів цукру;
– 1 чайна ложка ванільного цукру;
– 180 мілілітрів води;
– 75 мілілітрів олії;
– 4 великі яблука;
– половина чайної ложки кориці;
– цукрова пудра до смаку.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Для найкращого результату використовуйте глибоку форму для випікання діаметром 24 сантиметри.
- У глибокій мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач, сіль, цукор-пісок і ванільний цукор. Помішуючи, влийте воду кімнатної температури та олію без запаху. Слідкуйте, щоб всі інгредієнти добре перемішалися.
- Почистьте 3 великі яблука й наріжте їх кубиками середнього розміру. Викладіть яблука в тісто та перемішайте.
- Ще одне велике яблуко, яке залишилося, почистьте і наріжте тонкими скибками. Змастіть форму для випікання олією й перекладіть у неї тісто. Розрівняйте його й зверху викладіть віялом шар яблук.
- Посипте пиріг корицею та відправте у духовку. Випікайте протягом 35 – 40 хвилин до золотистого кольору. Готову шарлотку охолодіть і посипте цукровою пудрою.