Пісний та бюджетний рецепт: як приготувати шарлотку без яєць та молока

4 грудня 2023, 10:56
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Шарлотка – найпопулярніший пиріг з яблуками, адже вона дуже просто готується та не вимагає багато продуктів. Ба більше, її можна спекти навіть без яєць і молока.

Спробуйте приготувати пісну шарлотку за цим рецептом. Вам точно сподобається!

Ідея для вечері "Курка по-домашньому": класичні страви для затишних зимових вечорів

Рецепт шарлотки без яєць та молока

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 300 грамів борошна;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– половина чайної ложки солі;
– 180 грамів цукру;
– 1 чайна ложка ванільного цукру;
– 180 мілілітрів води;
– 75 мілілітрів олії;
– 4 великі яблука;
– половина чайної ложки кориці;
– цукрова пудра до смаку.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Для найкращого результату використовуйте глибоку форму для випікання діаметром 24 сантиметри.
  2. У глибокій мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач, сіль, цукор-пісок і ванільний цукор. Помішуючи, влийте воду кімнатної температури та олію без запаху. Слідкуйте, щоб всі інгредієнти добре перемішалися.
  3. Почистьте 3 великі яблука й наріжте їх кубиками середнього розміру. Викладіть яблука в тісто та перемішайте.
  4. Ще одне велике яблуко, яке залишилося, почистьте і наріжте тонкими скибками. Змастіть форму для випікання олією й перекладіть у неї тісто. Розрівняйте його й зверху викладіть віялом шар яблук.
  5. Посипте пиріг корицею та відправте у духовку. Випікайте протягом 35 – 40 хвилин до золотистого кольору. Готову шарлотку охолодіть і посипте цукровою пудрою.

Любите солоденьке? Дізнайтеся, як приготувати класичний Дрезденський штолен. Він також буде дуже смачним.