Головна особливість "щедрої" куті – приготування на молоці, інколи із додаванням вершків. Завдяки цьому вона виходить особливо ніжною, а смак солодких додатків відчувається більш глибоко.

Читайте також Карамельна насолода, що тане у роті: рецепт торта, від якого не відмовиться ніхто

Рецепт "щедрої" куті на молоці

Час: 40 хвилин + час на вимочування пшениці

Порцій: 6

"Щедра" кутя – обов'язкова страва на Старий Новий рік / Фото Cookery

Інгредієнти:

  • 400 грамів пшениці;
  • 750 мілілітрів молока;
  • 50 грамів меду;
  • 50 грамів маку;
  • 200 грамів сухофруктів.

Приготування:

  1. Пшеницю заливаємо холодною водою та залишаємо на 3 – 4 години.
  2. Коли зерно вбере в себе воду, заливаємо його молоком та варимо до готовності.
  3. Наприкінці додаємо до каші мед, мак та сухофрукти. Додатки та їхню кількість можна регулювати відповідно до власних вподобань.

Смачного!